Cara Buat Fanpage

14
6,045 views
views
cara buat fanpage

Ramai yang menggunakan akaun Facebook (fb) peribadi sebagai medium untuk perniagaan. Bukannya salah, tetapi tidak nampak sebagai perniagaan yang serius. Kalau berniaga secara sampingan tak da masalah untuk gunakan fb personal.

Jika ingin nampak profesional dan nampak perniagaan anda legit, fb fanpage adalah channel yang sesuai untuk digunakan. Jika akaun perbadi anda hanya mampu untuk add friends seramai 5000 orang sahaja, tetapi dengan fb fanpage anda boleh mendapatkan berjuta ‘likers’ yang mungkin menjadi pelanggan tetap anda. Dengan fanpage juga anda boleh optimumkan penggunaan fb ads.

Anda tak tahu nak buat fanpage. Jom layan cara buat fanpage 🙂

  1. Log masuk ke fb personal anda.
  2. Klik atau guna link ni -> https://www.facebook.com/pages/create.php
  3. Pilih jenis fanpage yang sesuai dengan bisnes anda. Bagi memudahkan anda, pilih ‘Brand or Product’ tak yah pening-pening. 🙂cara buat fanpage-1
  4. Lepas tu pilih kategori perniagaan yang bersesuaian. Jika tiada pilih yang paling hampir. Masukkan nama produk atau perniagaan anda.Pilih keyword yang sesuai. Contoh jika anda menjual produk kecantikan ‘AuraWhite, masukkan ‘Suplemen Hebat AuraWhite’ dan sebagainya. lepas tu klik ‘Get Started’                                                                                            pilih kategori
  5. Isikan ‘description’ , alamat laman web jika ada dan pilih nama bagi fanpage anda. lepas tu klik ‘Save Info’
  6. maklumat_fanpage
  7. Lepas tu upload gambar profil atau boleh skip.
  8. Kemudian ‘Add to Favourites’ atau boleh skip.
  9. Lepas tu anda boleh skip pada ‘4 Reah More People’ . Ini adalah langkah untuk setup fb ads. Fb ads adalah perkhidmatan berbayar untuk iklan di fb. Nak tahu macam mana nak buat fb ads, nak dapatkan kos murah untuk fb ads atau nak kupon fb ads yang menjimatkan JOM klik -> http://faridmokhtar.my/teknikspyfb/ . Masukkan nama & emel anda. mudah saja . 🙂
  10. Fan page anda dah pun siap. Anda boleh upload cover image atau header fb page anda kemudian. buat cantik-cantik supaya ‘likers’ tertarik dengan produk anda. Jika tak berkebolehan nak buat cover page lawa-lawa anda boleh halo-halo saya atau guna borang contact di http://faridmokhtar.my/contact/
  11. Langkah seterusnya dapatkan banyak like untuk fb page anda. Ini pun boleh halo-halo saya. 😉

Jika anda rasa info ni amat berguna sila klik butang-butang share di bawah ye . 🙂

Kalau anda dah siap buat fanpage sendiri, anda bolehlah kongsikan link fanpage anda di komen di bawah. Dengan cara ini juga anda boleh tingkatkan ‘LIKE’ di fanpage anda yang baru tu. Selamat mencuba !

 

Eh … nak nak join tak satu program guna henfon dapat duit ? Mudah sangat program ni ,cuma jadi ahli dan perkenalkan pada orang lain dan anda dibayar seUMUR HIDUP ! Berminat terus whatsapp faridmokhtar di 01135431687.