Ada 3 jenis talian di Malaysia….Saya share dengan anda semua…

1. PREPAID – paling ramai pakai sebab tak ada kontrak. Harga rate pun boleh tahan murah. SMS, CALL dan INTERNET memang murah. Tapi, bayangkan ni, ada 3 juta penggunanya. Semua top up minimum RM 50 sebulan. Kira berapa tauke line dapat dan tauke prepaid dapat komisen? Komisen ini dalam bentuk CASH ya. KITA dapat apa? SMS, CALL dan INTERNET murah .

Ada tak CASH masuk akaun bank kita tak? Jawapan: TAK ADA.

 

2. POSTPAID – Kedua ramai penggunanya. Biasa orang2 korporat ja suka pakai jenis bil ni. Malas nak serabut, cukup bulan baru bayar. Tapi, tak ramai yang sedar yang mereka ni amalkan sikap BERHUTANG. Ya la, guna dulu, bayar kemudian. Kalau tak bayar, kena potong. Seronok tak pakai postpaid? Seronok diaorang cakap. Call, sms dan internet tak murah tak mahal. Tapi, puaslah. Hakikat mereka bagitau, mana bagi cash. Bayar bil bulan2 macam bayar ansuran kereta. Bezanya, kalau habis bayar kereta tu, kereta jadi aset. Line lepas bayar jadi apa? Jadi pengguna sepanjang hayat tu je la. Bukan milik kita pun. Kompeni untung juta-juta, kita rugi ribu-ribu…

Ada tak CASH masuk dlm akaun tak? Jawapan: TAK ADA

tone excel menjana pendapatan

3. FREEPAID

Haaa….yang ni kategori line aku pakai. Kategori rakanniaga TONE EXCEL. Memang FREE bilamana komisen yang kami dapat, kini digunakan utk bayar prepaid kami setiap bulan. Komisen yg selebihnya ikut suka nak buat apa. Malah ada antara rakan yang BERHENTI KERJA dan jadikan line FREEPAID punca rezeki UTAMA. Semua ni FREEPAID boleh bagi. Dua kategori di atas, tak lama lagi akan masuk kategori yang ketiga ni. Tunggu masa ja. Mereka masih selesa dengan penjimatan. Belum sedar yang penjimatan sejimat mana pun, TETAP KELUARKAN Duit. Beza dengan kami, kami MASUK DUIT dalam akaun setiap kali keluar duit.

Jadi, mana pilihan anda?
Jadilah seorang yang bijak…

FREEPAID…yg bijak memilihnya

 

faridmokhtar
011-35431687
ID Penaja 628564

 

3 Jenis Talian : Mari Kita Ambil Tahu
Tagged on:                                 
x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →